Korfu szigete, az otthonunk

A smaragdzöld sziget

Korfu egy hét szigetből álló szigetvilág része, Kefalóniával és Zakynthos-szal együtt, Görögország nyugati partvidékén, a Jón-tengerben. Az egyik legzöldebb és legtermékenyebb görög sziget, klímája ideális az olajbogyó-, bor- és gyümölcstermesztésre, bőven terem például a törpemandarin, a füge és a szőlő.

Korfu, vagy a helyi nyelvjárásban „Kerkyra” Európa egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja minden korosztály számára. Csodálatos tengerpartokkal büszkélkedhet, a Palaiokastritsa a világon az egyik legnépszerűbb partvidék. A sziget bővelkedik a látnivalókban, például a régészeti lelőhelyekben és történelmi jelentőségű kastélyokban. A csodálatos természeti környezet, a sajátos, helyi ízek, a szórakozóhelyek és boltok remek kikapcsolódást nyújtanak az évente több, mint egymillió látogatónak.

Csakhogy Korfu nemcsak egy izgalmas látnivaló: ez a Budapestnél valamivel nagyobb sziget voltaképp egy természetes olajfaliget, több száz, néha több mint ezer éves, ősi fákkal, amik egybenőttek a sziget köveivel, útjaival. Bárhová is megyünk, mindig belebotlunk egy ligetbe, aminek termését leszüretelik a helyi lakosok.