“The Governor”™ és az egészség

Egyenlők között az első

Az Athéni Egyetem 214 márciusában tudományos vizsgálatnak vetette alá a “The Governor”™ olívaolajat, valamint 700 másik olívaolaj mintát, 30 olajfa-fajtáról. Az összehasonlított minták közül 150 származott Görögországon kívülről: Kaliforniából, Olaszországból, Spanyolországból, Horvátországból, Tunéziából, Ciprusról, Franciaországból, Argentínából, Chiléből, Marokkóból és Izraelből.

Az eredmény lenyűgöző volt. Az oleocanthal- és oleacein- tartalom a “The Governor”™ olajban hétszer akkora, mint a többi minta átlaga, és 2009 óta a legmagasabb az összes, kereskedelmi forgalomban kapható, üveges kiszerelésű olaj között. A “The Governor”™ olívaolajban található olaocanthal, oleacein, és egyéb anyagok fontos és jótékony biológiai hatást fejtenek ki, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és idegvédő tulajdonságokkal rendelkeznek. Az összesített hidroxi-tirozol származékok aránya 61%-kal magasabb, mint az európai szabványelőírás által megkövetelt érték. Naponta 20 g fogyasztása igazolhatóan védelmet nyújt a vérzsírok oxidációs károsodása ellen. Az Athéni egyetem 2014-es értékelésében ez állt a “The Governor”™ polifenol-tartalmáról, összehasonlítva az extra szűz olívaolajok átlag polifenol-tartalmával:

“..Tanúsítjuk, hogy [“The Governor”] egy rendkívül ritka extra szűz olívaolaj, amely kitűnik a megszokott olajok közül… Ez az olaj ajánlott minden fogyasztó számára, aki különleges egészségvédő hatású olívaolajat keres.

Prokopis Magiatis, egyetemi docens, Athéni Egyetem gyógyszertani tanszék


Díjak

- Aranyérem:
Los Angeles nemzetközi
extra szűz olívaolaj minőségi verseny:
(Csomagolás design)

- Ezüstérem:
Tokió nemzetközi
extra szűz olívaolaj minőségi verseny:
(Íz)

- Great Taste Awards (Kiváló íz)- Nagy-Britannia